Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Имали сме много жалби на български пациенти. Последните дни

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Имали сме много жалби на български пациенти. Последните дни
Коментари Харесай

Д-р Димитър Ленков: Ние си отиваме. Заради лошата здравна система

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Имали сме доста тъжби на български пациенти. Последните дни няма ден, в който да не се загатва, че младежи си отиват. Причината е положението на здравната система от години, за което ние, българските лекари сигнализираме и никой нищо не прави. Смъртността в Българи я е най-висока. Всяка година България понижава с 50 хил души, а в този момент се чака да намалее още повече. " - сподели някогашният основен секретар на Българския лекарски съюз Д-р Димитър Ленков.

" Балгарските жители не могат да получат тук това, което им се поставя по конституция - качествена и налична здравна помощ. На доста места няма лекари, тъй като европейският пазар е отворен. Направете си сметката, кой български доктор одеве приключил, ще стои тук за една стартова заплата от 750 лв., в случай, че в Западна Европа офертите са от 3 400 до 4 800 евро, а за здравна сетра - до 2 500 евро. 

Един министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов, назова лекарите " убийци в бели престилки " - това е резултатът на Бойко Борисов, че хората не имат вяра на институциите, не желаят да се имунизират. Кой ще си направи ваксина, когато министър- ръководителят обществено се изправи и сподели, че една от имунизациите е рискова. Ето за това във ваше лице моля към всички играчи на политическата сцена: 

Ние загиваме, ние си отиваме. Ако по този начин не престават нещата, не е мъчно да се изчисли след какъв брой време българската нация ще изчезне. За благополучие има оферти по повод смяна в системата на зравеопазването, тъй като такава каквато е, тя не е положително нито за българските пациенти, нито за българските лекари. В остойностяване на медицинските действия на никое място не е включена цената на медицинския труд. Трябва да има действителна здравнооосигурителна вноска. Държавата е най-некоректният длъжник на здравни вноски. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР